Vores guld medlemmer kan ses herunder:

Alevi

– En side om politik og religion

Hvad er bioethanol egentligt?

I dag er der mange måder at varme sit hjem op på. Hvis man bor i byerne, er det, i kraft af fjernvarme, ovenikøbet enormt nemt. Man mister imidlertid noget af den hygge, der var i at have en åben pejs i stuen, som man kunne samles om.

Hvis man har det sådan, kan man eventuelt investere i en biopejs. Disse er ofte små og enormt kunstneriske pejse, som, i stedet for brænde eller træpiller kører på biobrændsel. Disse kan sagtens varme et eller to rum, men det kan ikke være den primære varmekilde i hele huset.

Kreative designs

Det betyder, at en biopejs er enorm lille og flytbar, hvilket muliggør en masse kreative designs. Det er muligt at indbygge den i væggen, men ellers er det den type pejs, der også kan stå på stuebordet og pynte. Alternativt kan man få en fristsående model på ben, der så kan stå, hvor I vil have den.

Hvis man godt kan lide tanken om pejsen som en indbygget del af hjemmet, men man ikke gider bruge de ekstra penge på at få sin biopejs muret ind, kan man også få en biopejs, der bare kan hænge på væggen.

Bioethanol til din biopejs

Hvis man har bestemt sig for, at man godt kunne tænke sig en biopejs, fordi man godt kan lide udtrykket, så er det bare med at komme ud og købe en. Det kan imidlertid godt betale sig at spare en tanke på, hvilken type, man gerne vil have.

Dit valg kan være baseret på mange forskellige ting. Du kan vælge den, du synes er pænest, den der passer bedst ind i budgettet, eller den der bruger mindst brændsel.

Fælles for alle biopejse er nemlig, at de bruger brændslet bioethanol, men afhængigt af størrelsen på pejsen, bruger de meget forskellige mængder. Derfor bør bioethanol og dets pris også være en del af dine økonomiske overvejelser, før du køber en biopejs. Hvad er bioethanol egentlig, og hvor meget koster det?

Bioethanol er dybest set bare en sprit, der lever op til de ret strenge krav om, hvad der må komme i en biopejs. Det hedder bioethanol, da det hovedsageligt er lavet på plantedele. Man kan købe bioethanol hos rigtig mange forhandlere, som man ville forvente det hos, og man kan ofte også få det til en god pris. Man skal dog passe på med priser, der er for gode til at være sande, da de ofte er gået på kompromis med bioethanols varmeeffektivitet.